Blinddruk

Blinddruk, blindpreeg, preegdruk, reliëf(druk) of droogstempelen is een druktechniek waarbij geen inkt wordt gebruikt. Door op (of in) de drukplaat een reliëf aan te brengen en deze daarna op papier te drukken ontstaat in het papier eveneens een reliëf. Door de schaduwwerking is de afbeelding te zien. Een blinddruk is niet of nauwelijks onzichtbaar te verwijderen uit het papier.

Chique uitstraling

De techniek zorgt ervoor dat de geboortekaartjes een chique uitstraling hebben. Blinddrukken komt het beste tot zijn recht in dik papier wat een zachte structuur heeft. Een variant op de blindpreeg is de preegdruk, waarbij een of beide zijden van een inktlaag voorzien wordt.

Ooievaar-pro-en-contra-clichee

Verhoogd preeg

Verdiept preeg

Preeg Anna

Preeg Carice

Preeg Cedric

Preeg Cleo

Preeg Hylke

Preeg Philip

Preeg Lara

Preeg Lot

Preeg Olivier

“Excuses dat er toch nog zoveel tijd overheen is gegaan om dit mailtje te sturen. (De gebroken nachten zijn weer even wennen…) Maar ik wilde jullie graag heel hartlijk bedanken voor het prachtige geboortekaartje van Thomas. We zijn er heel erg tevreden over en blij mee en hebben ook veel complimenten gekregen.  Hartelijke groeten en bedankt voor de fijne samenwerking.”

Elinoor